dugačak dan

Kapetanica hrvatskih rukometašica Katarina Ježić otkrila kakvu su torturu prošle na SP-u: Bilo je teško pojaviti se i igrati...

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice izgubile su na Svjetskom prvenstvu od Japana s 26-28, nastupivši bez tri igračice iz srednje vanjske linije zaražene koronavirusom, čime su se plasirale u drugu fazu natjecanja, ali s minimalnim izgledima za četvrtfinale

O teškoj situaciji u svojoj svlačionici pričale su 'Kraljice šoka'…

'Nažalost i ovako nas je bilo malo, na kraju ne znam što bih rekla... žao mi je. Mislim da smo dale sve od sebe ali očito je za jednu postavu, a mislim da nas je sedam igralo, bilo preteško 60 minuta igrati protiv Japana', izjavila je kružna napadačica Ana Debelić sa zabijena četiri pogotka.

Kapetanica Katarina Ježić, koja je također četiri puta zatresla mrežu, rekla je kako su se 'borile od prve do zadnje minute'.

'Ponekad to nije izgledalo najbolje. Danas nam je bio jako dugačak dan. Cijeli dan smo provele u hotelu, bilo je teško pojaviti se tu i odigrati ovakvu utakmicu. Ponosna sam na sve nas jer nije bilo lagano', dodala je.

Nakon što je prije nekoliko dana koronavirus otkriven kod pet igračica Austrije, Svjetska rukometna federacija (IHF) je naložila od 5. prosinca obvezna testiranja momčadi uoči utakmica.

Hrvatske igračice su se u ponedjeljak u 9.30 sati testirale u Castellónu gdje borave od 30. studenog. Nakon što je rezultat brzog antigenskog testa pokazao da su Ćamila Mičijević, Ivana Dežić i Dora Krsnik pozitivne napravljen je vjerodostojniji PCR test. Rezultat je došao oko 18.30 sati.