UZBUDLJIVO U WENGENU

Konačno bodovi za Ivicu, ali Natko ga potpuno zasjenio!

15.01.2016 u 14:55

Bionic
Reading

U švicarskom Wengenu Kjetil Jansrud pobijedio je u superkombinaciji, a najbolji hrvatski skijaš bio je Natko Zrnčić Dim na 11. mjestu, dok je Ivica Kostelić 24. mjestom osvojio svoje prve bodove ove sezone u Svjetskom kupu...

Kostelić je još prošle godine bio iznimno konkurentan u superkombinaciji i mogao se boriti za pobjednička postolja, ali tome je došao kraj. Hrvatski 36-godišnji veteran u švicarskom Wengenu nije se u spustu uspio plasirati među 30 najboljih i tako si znatno otežao posao u slalomskoj vožnji. Na kraju je u cilj ušao na 24. mjestu što je ispod očekivanja njegovih navijača, ali radi se o prvim bodovima Kostelića osvojenima ove sezone u Svjetskom kupu.

Inače, Wengen je Ivičina omiljena staza, gdje se čak 13 puta penjao na pobjedničko postolje, a tu je dvaput slavio u kombinaciji (2011, 2012), te četiri puta u slalomu (2002, 2010, 2011, 2012). No, njegovi najbolji dani su čini se prošli.

Natko Zrnčić Dim puno je bolje odradio posao u obje discipline i na kraju je završio na 11. mjestu. Znao je on imati i bolje rezultate u superkombinaciji prošlih godina, ima i brončanu medalju sa SP-a iz Val d'Iserea 2009. godine, no s obzirom kako sezona prolazi za našu reprezentaciju, ovo je odličan rezultat.

Treći hrvatski predstavnik Max Ullrich zauzeo je 33. mjesto.

Pobjedu je na kraju odnio Norvežanin Kjetil Jansrud ispred sunarodnjaka Aksela Lunda Svindala i Francuza Adriena Theauxa.

Drugim mjestom prvog dana natjecanja u Wengenu Svindal je preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku.