bili su korak do propasti

Konačni spas za posrnulog pulskog prvoligaša koji je bio pred bankrotom

27.03.2018 u 14:29

Bionic
Reading

Odlukom o dokapitalizaciji NK Istre 1961 pulski su gradski vijećnici pozajmice, koje je tvrtka Round Midnight Ulaganja davala klubu, pretvorili u temeljni kapital. Sve je to trebalo napraviti kako bi se ishodovala prvoligaška licenca za iduću sezonu...

Pulsko gradsko vijeće većinom je glasova usvojilo odluku o dokapitalizaciji NK Istre 1961 te prihvatilo izmjenu Statuta kluba u skladu s dokapitalizacijom kojom se temeljni kapital kluba povećava za 27 milijuna kuna i sada iznosi 47,6 milijuna kuna.

Ovom su odlukom pulski gradski vijećnici pozajmice, koje je tvrtka Round Midnight Ulaganja (RMU) davala NK Istri 1961, pretvorili u temeljni kapital kluba u kojem sada RMU ima oko 85 posto dionica kluba, a Grad Pula oko 15 posto vlasništva u klubu, priopćeno je iz Grada Pule.

Predstavnik većinskog vlasnika kluba Darko Podnar podsjetio je kako je ovo pretvaranje pozajmice u adekvatan temeljni kapital, čime se pokrivaju gubici akumulirani u prethodnim godinama, trebalo napraviti kako bi se ishodovala prvoligaška licenca za iduću sezonu.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Inter Zaprešić - NK Istra 1961 Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Podnar je obrazloživši ovu odluku istaknuo kako se Gradu Puli smanjuje udio u vlasništvu jer, kako je rekao, 'ne može adekvatno pratiti povećanje temeljnog kapitala kluba.'

  • +10
NK Istra 1961 - NK Slaven Belupo, 26. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX