balkanska posla

Konačni kraj košarkaške ABA lige? Srbi su ponovno izigrali hrvatske klubove i pridružuju se novom regionalnom natjecanju

02.06.2020 u 12:14

Bionic
Reading

Predsjednik Bugarskog košarkaškog saveza Georgi Gluškov otkrio je detalje oko osnivanja nove regionalne lige u kojoj bi se trebali natjecati košarkaški klubovi iz Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Srbije

Ideja o 'Balkanskoj košarkaškoj ligi' postoji već neko vrijeme, no do sada su zainteresirani bili samo klubovi iz Bugarske i Sjeverne Makedonije.

Situacija se neočekivano promijenila jer srpski klubovi već duže vrijeme nisu zadovoljni stanjem u ABA ligi iako su - kao i ostali sudionici - sami vlasnici i osnivači iste lige. Sada navodno Crvena zvezda i Partizan ozbiljno razmišljaju o pristupanju novoj regionalnoj ligi, a presuditi bi trebala činjenica kako se tom natjecanju priključuju i grčki klubovi.

Gluškov je komentirao pitanje novinara o tome do kuda se stiglo s prijedlogom za novu ligu koju bi činili klubovi iz Bugarske, Grčke i Sjeverne Makedonije.

'Već ozbiljno radimo na tome. Moramo brzo pronaći svoj put i prikupiti informacije. Radim na sastancima s ostalim savezima. Optimalan rok je 15. srpnja. Postoji vrlo realna mogućnost da nam se priključe grčke i srpske momčadi. Imamo dobre odnose s tim savezima', rekao je Georgi Gluškov, koji je 1985. godine postao prvi košarkaš iz Europe koji je zaigrao u profesionalnoj američkoj NBA ligi.

Podsjetimo, prva ideja je bila da Bugarska i Sjeverna Makedonija, odnosno njihovi klubovi, naprave novu regionalnu ligu... Ovim bi potezom Srbi, ako se njihovi klubovi odluče istupiti iz ABA lige, ponovno izigrali hrvatske predstavnike, a i sama budućnost lige bila bi upitna.