KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Kome prvi trofej sezone – Ciboni ili Cedeviti?

07.02.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Kup često zna biti prevrtljivo natjecanje, nekad bez motiva, nekad s puno motiva i puno iznenađenja. Ne znamo tko je jučer imao najviše motiva, ali znamo tko je izgledao najgore - Zadrani. Cibona ih je pregazila, navijači su im skandirali 'sramite se', trener Nazor je na presici govorio 'i trebamo se sramiti', a Cibona je mirno, bez puno potrošnje, uz konačno ubačenih 100 poena, otišla na megdan Cedeviti.

'Obavili smo tek pola posla. U proteklom razdoblju smo puno radili na agresivnosti, inzistirali od igrača da budu agresivniji na lopti. Ujedno smo pojednostavnili napad, puno toga položili na tranziciju i sretan sam što su te dvije ključne stvari ispunili protiv Zadra', govorio je trener Danijel Lutz

Andrija Žižić je već do treće dionice bio na 20+ poena, a u prvom dijelu vrlo kvalitetne minute pružio je play Blassingame (13+5 do odmora) koji se pokazuje kao pravo riješenje. Ne treba sumnjati da će Cibona i danas tražiti što više laganih poena iz tranzicije, što manje igre na postavljenu zonu, tim više jer ne treba sumnjati u pokušaje Cedevite da zatvore šut Kusa, prodor Blassingamea, a vjerojatno će i Tomas odraditi standardno dobar posao na Strawberryju, što će biti potencijalno najzanimljiviji matchup utakmice. Lutz je i jučer krenuo sa Šarićem u petorci, ovaj se opet nije naigrao - unatoč 9 skokova i 5 ukradenih - ni protiv Ivanova. Danas Šarića čeka Peđa Šuput, fizički daleko jači, iskustvom daleko bogatiji igrač. Nema dvojbi da će to biti jedna od točki koje će Aco Petrović napasti.

Ključ: Šarić na Šuputa

Daria Šarića čeka Peđa Šuput, fizički daleko jači, iskustvom daleko bogatiji igrač. Nema dvojbi da će to biti jedna od točki koje će Aco Petrović napasti.

'Vesele me treća i četvrta četvrtina u kojima smo dozvolili 12 i 15 poena, odigrali smo dobru obranu, a to nam u prvom poluvremenu možda nije bilo savršeno. S aspekta nove utakmice, dobro je što smo uspjeli odmoriti nekolicinu starijih igrača, nadam se da ćemo ih imati u dobrom ritmu', izjavio je Lutz te Cedevitu okarakterizirao kao 'novi više u odnosu na ostale tri ekipe'.

Kod Cibone još treba istaknuti debi, i to vrlo uspješan, sa 10 poena, Sandra Nicevića, koji svakako može donijeti kvalitetne minute u reketu.

Cedevita nije imala tako lagan posao kao Cibona, ali nije se nešto posebno ni namučila. Split je parirao do odmora, Subotić i Sobin su bili odlični u otvaranju, Krušlin je stavio neke trice u drugoj dionici, kao i Vukušić, ali sve to je nestalo u drugom dijelu.

'U trećoj četvrtini u odlučujućoj fazi utakmice odigrali smo korektno u obrani, oduzeli smo im šuteve koje su imali dotad. Kasnije je utakmica prošla u kontroliranju energije, drago mi je što je Kitchen pokazao da može pomoći i preko boli, a u finale idemo relativno odmorni. Trebati će nam bolja obrana nego jučer u prvih 20 minuta', govorio je Aco Petrović

Njega svakako može radovati najbolja partija playa Kitchena od dolaska iz Atene. Mada jučer i nije baš igrao na playu. Wright je prva opcija sada kada nema Ilievskog, a Kitchen još nije potpuno spreman. Imala je Cedevita puno raspoloženih igrača, Bilan 19, Wright 17, Šuput 15, Kitchen 12, Tomas 11 poena.

Danas bi se mogao posebno osjetiti izostanak Andrića, Bilan i Suton će imati pune ruke posla sa Žižićem, što bi lako moglo utjecati na ishod utakmice. Ukoliko netko od njih dva brzo uđe u penale, a za Bilana to nikad nije čudno, onda Petrović ostaje bez previše opcija i osuđen na improvizaciju.