KREĆU U NEMOGUĆU MISIJU

Koliko je realan optimizam Domagoja Duvnjaka i Hrvoja Horvata? 'Znamo moć Danske, ali ako mi budemo pravi...'

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 18.01.2023 20:26
  • Objavljeno 18.01.2023 u 20:05
Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u četvrtak će od 20.30 sati imati svoj prvi nastup u drugom krugu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, a u Malmö Areni za suparnika će imati branitelja naslova Dansku.

Poraz od Egipta s početka natjecanja 'gurnuo' je hrvatsku reprezentaciju u situaciju da mora pobijediti u sva tri susreta drugog kruga te se nadati pomoći neke od ostalih reprezentacija kako bi izborila plasman u četvrtfinale. Za mnoge je to 'nemoguća misija', no izbornik Hrvoje Horvat i njegovi odabranici će sve dati od sebe da to i ostvari dok god postoje izgledi.

'Danska ne dozvoljava loš dan i crne rupe. Moramo krenuti koncentrirano od starta i nekako navući utakmicu na svoj mlin. Danci drže visok tempo, opasni su sa svih pozicija, brzi u tranziciji s fantastičnim golmanom. Ne smijemo im dozvoliti brze protunapade, moramo ih navesti na što više igre na postavljenu obranu i tu biti bezobrazni, na rubu incidenta, to je deviza za pobjedu. Očekujem da naša obrana 5-1 bude bolja nego u ranijim utakmicama i da svaka ničija lopta bude naša', rekao je izbornik Horvat.

'Mislim da smo spremni. Svi znamo moć Danske, ali ako mi budemo pravi, ako budemo onakvi kakvi znamo biti onda imamo šanse. Protiv Egipta nismo izgledali dobro, ali protiv Amerike i Maroka je to već izgledalo bolje i zato se nadam kako možemo odigrati perfektnu utakmicu, pogotovo u obrani', dodao je kapetan Domagoj Duvnjak.

Osim što je osvojila zlato na posljednja dva SP-a, Danska se Malmou osjeća kao kod kuće jer je prati najmanje 10.000 navijača u svakoj utakmici, a u prvom krugu su upisali tri pobjede s dvoznamenkastom razlikom, protiv Belgije 43:28, Bahreina 36:21 i Tunisa 34:21. 

'Bit će 10.000 Danaca, a to nam treba biti dodatni motiv. Možda nam pomogne kada svi budu svi protiv nas pa pokažemo hrvatski prkos', zaključio je Duvnjak.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal