JEDRENJE

Kljaković Gašpić osmi, loš dan Fantele i Marenića

05.09.2010 u 16:50

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić osvojio je osmo mjesto na svjetskom prvenstvu klade Finn koje je održano u San Franciscu, dok je Marin Mišura zauzeo 11. poziciju

Posljednjeg dana natjecanja Kljaković Gašpić je zauzeo četvrto mjesto 'medal raceu' čime je napredovao na osmu poziciju u generalnom poretku. Marin Mišura jedrio je u last raceu i u tom jedrenju osvojio treće mjesto te uspio zadržati 11. poziciju u ukupnom poretku. Svjetski prvak je Englez Ed Wright, drugo mjesto zauzeo je Španjolac Trujillo, dok je na trećem mjestu još jedan Englez, Giles Scott .

U kasi RSX naša dva predstavnika na ovom natjecanju, Luka Mratović i Mihovil Fantela završili su natjecanje na 72. odnosno 92. mjestu. U posljednjem jedrenju Luka je diskvalificiran zbog preuranjenog starta, dok je Miho stigao na cilj kao 11. Svjetski prvak je Poljak Myszka, drugo mjesto također je otišlo u Poljsku, Miarczynskom, dok je treći Izraelac Mashiah.

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nisu imali svoj dan na europskom prvenstvu za klasu 470. Lagani, nepredvidiv vjetar ponovno se vratio na regatno polje ispred Istanbula te donio dozu dramatičnosti u natjecanje. Fantela i Marenić su u cilj stigli kao 16. i 23. što im je u ukupnom poretku donijelo 5. mjesto.

Ni naša ženska posada Enia Ninčević i Romana Župan nije bila bolje sreće, 21. i 2. mjestom u dva jedrenja spustile su hrvatsku posadu na 14. mjesto ukupnog poretka.

U muškoj konkurenciji vodstvo su zadržalo Grci Mantis i Kagialis ispred Izraelaca Kilgera i Sele, te još jedne grčke posade Kampouiridis - Polychronidis.

U ženskoj konkurenciji došlo je do promjene na vrhu. Sada su na prva dva mjesta francuske posade, Roll - Defrance i Lecointre - Geron ispred Talijanki Conti i Micol.