tvrda bosanska glava

Klinac iz BiH glavom razbio 111 građevinskih blokova i srušio Guinnessov rekord!

27.03.2017 u 12:41

Bionic
Reading

Za samo 35 sekundi Kerim Ahmedspahić (15) glavom je razbijao građevinske blokove radeći salto unaprijed! I sve to bez zdravstvenih posljednica. Barem za sada

'Stari rekord bio je 91 ploča za minutu, a ja sam postavio novi. Za samo 35 sekundi razbio sam 111 ploča. Dva mjeseca sam se intenzivno pripremao, tako da sam se nakon obaranja rekorda prilično dobro osjećao', rekao je mladi BiH taekwondoist Kerim Ahmedspahić.

Sve je to učinio glavom izvodeći salto unaprijed! No ima li kakvih posljedica za zdravlje? Ipak je u pitanju glava.

'Nisam imao nikakvih problema. Sve je super završilo. To su ploče debljine oko pet centimetara. Uglavnom služe za građevinske svrhe, koriste se za izgradnju stepenica i slično. Bilo je trenutaka kada pomisliš da ćeš možda odustati, ali sam bio siguran u sebe i svoje treninge. Svi u klubu smo bili sigurni da ću uspjeti', zaključio je mladić iz Breze.

Autor: Youtube

No nije Kerim jedini u BiH koji je proteklog vikenda srušio Guinnessov rekord. Uspjelo je to i još jednom taekwondoistu, Edinu Kraljeviću (36). Majstor borilačkih vještina iz Visokog već je prije nekoliko godina rušio rekord u razbijanju kokosovih oraha laktom, a sada je za 51 sekundu laktom razbio 84 limenke pića te postavio novi Guinnessov rekord.

Autor: Youtube

Ako ništa drugo, naši susjedi u BiH barem su ovog vikenda dobili dva nova rekordera.