RIJEŠIO BUDUĆNOST

Klasnić potpisao ugovor s Mainzom

04.09.2012 u 10:51

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Ivan Klasnić (32) bio je nadomak potpisivanja ugovora sa španjolskim nogometnim prvoligašem Deportivom, otkrio je predsjednik kluba iz La Corune Augusto César Lendoiro, no na kraju je potpisao za Mainz

Njemački nogometni prvoligaš Mainz novi je klub hrvatskog napadača Ivana Klasnića (32). Bit će Mainz Klasniću treći njemački klub u karijeri nakon St. Paulija i Werdera.

'Imao sam puno ponuda, ali prilika u Mainzu i igranje u Bundesligi najviše me zanimalo', rekao je Klasnić, koji je s Mainzom potpisao jednogodišnji ugovor.

'Odmah ću započeti sa treninzima i povratkom u fizičku spremu kako bih pomogao svojoj momčadi vrlo brzo', dodao je hrvatski napadač, koji je navodno na stolu imao ponude Deportiva, Liverpoola i Gaziantepspora.

U Mainzu su se na dovođenje Klasnića odlučili nakon što nisu uspjeli realizirati posao s Adrianom Ramosom.

'Tražili smo iskusnog napadača koji poznaje Bundesligu kako bismo ojačali naš mladi napad. To smo vidjeli u Ivanu Klansiću, koji je demonstrirao svoje kvalitete, posebice zabijanje golova, u prijašnjim klubovima', komentirao je menadžer Mainza Christian Heidel

Klasniću će Mainz biti peti različiti klub u karijeri. Izuzev spomenutih St. Paulija i Werdera igrao je još za Nantes i Bolton, a posljednju bundesligašku 'epizodu' imao je 2008. godine u Werderu.

Povratnik u elitni razred španjolskog nogometa Deportivo bio je na pragu dovođenja Klasnića, otkrio je predsjednik kluba Cesar Lendoiro, ali da su se onda stvari iznenada promijenile.

'Postigli smo načelni dogovor s Klasnićem, ali u vrijeme kada je trebalo potpisati, on je predložio druge uvjete', rekao je čelni čovjek Deportiva prilikom predstavljanja najnovijeg pojačanja kluba, Portugalca Tiaga Pinta.