ENGLEZI I HVALE

Klasnić je inspiracija za svakog čovjeka

03.09.2009 u 09:35

Bionic
Reading

Prelazak Ivana Klasnića izazvao je veliko zanimanje medija na Otoku. Dok se većina hrvatskih reprezentativaca i izbornik Slaven Bilić prikazuju u lošem svjetlu, o novom napadaču Boltona se piše s divljenjem

Klasnić je postao prvi nogometaš koji je zabio za reprezentaciju nakon transplantacije bubrega

Engleski mediji raspisali su se Ivanu Klasniću koji je stigao u Bolton na jednogodišnju posudbu iz francuskog drugoligaša Nantesa. Englezi pišu da menadžer premijerligaša voli igrače sa snažnim karakterom, ali da nitko nema tako jak karakter kao novo pojačanje Ivan Klasnić. U tekstu stoji da napadač može biti sretan i što je živ, a ne samo što igra nogomet na vrhunskoj razini i što je jedan od kandidata za sastav s Engleskom.

Novinari smatraju da je Klasnićeva životna borba prava inspiracija za nesretne ljude. Navodi se, naime, kako se hrvatski reprezentativac na teren vratio nakon dvije transplantacije bubrega.

'Želio sam biti primjer drugima. Želio sam pokazati ljudima, posebice sportašima da ne trebaju nikada odustati. Postao sam prvi nogometaš koji je zaigrao za nacionalnu vrstu nakon operacije bubrega, ali, nadam se, ne i posljednji. Jednostavno je, moraš se boriti i ne dozvoliti da bolest bude jača od tebe', citiraju riječi Ivana Klasnića u engleskim medijima.

U tekstu se opisuje i kako se odvijala borba Ivana Klasnića te se navodi da se sportu nakon operacije bubrega vratio i ragbijaš s Novog Zelanda Jonah Lomu koji nije dostigao staru formu.