LYON KOD ZEBRI

Kladite se pametno: Juventus na putu za 'svoj' finale...

10.04.2014 u 18:20

Bionic
Reading

Aktualni talijanski prvak Juventus želio je ove sezone napraviti iskorak u Ligi prvaka, no Conteova je momčad razočarala ispadanjem iz tog natjecanja već nakon grupne faze. Utješnu nagradu mogao bi im predstavljati trijumf u Europskoj ligi, pogotovo kada se zna da se finale igra upravo na njihovoj Juventus Areni u Torinu

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Na tom stadionu Juventus djeluje besprijekorno budući da tamo nisu poraženi točno godinu dana, kada ih je 10. travnja u Torinu svladao minhenski Bayern na putu do naslova u Ligi prvaka. Nakon toga Juventus je odigrao 26 utakmica pred vlastitim navijačima i upisao 22 pobjede i četiri remija. Ta statistika im s obzirom na prošlotjednu pobjedu na Gerlandu daje veliku šansu za polufinalem Europske lige.

Conte je u najavi susreta naglasio da je u potpunosti fokusiran na Lyon:

'Prvenstvo za mene danas ne postoji, danas mogu govoriti samo o uzvratu četvrtfinala Europske lige. Bilo bi prestižno stići u polufinale, pa i zbog toga što šest godina niti jedna talijanska momčad nije bila u polufinalu tog natjecanja. Promjene? Namjeravam postaviti najbolju momčad kako bi prošli dalje, a vidjeti ćemo kakve će mi odgovore dati igrači. Ne govori se tu o rotacijama, već o odabiru onih koji mogu dati više garancija na fizičkom i psihološkom nivou.'

U momčad se nakon odrađene suspenzije vraća veznjak Vidal, a očekuje se da će na krilnim pozicijama Conte od prve minute koristiti Asamoaha i Islu. Problema s ozljedama i dalje imaju branič Barzagli i krilni napadač Pepe, a susret će sigurno propustiti i napadač Quagliarella koji nije prijavljen za nastup u ovom natjecanju. Manjih problema s ozljedom proteklih je dana imao napadač Tevez, no Conte je rekao da će on sigurno zaigrati protiv Lyona, pitanje je samo da li će to biti od prve minute ili će u igru ući naknadno s klupe.

Lyon si je porazom na Gerlandu šanse za prolaz sveo na minimum, no u klubu još ne odustaju od borbe.

'Svjestan sam da puno ljudi sumnja u nas, ali ako pokažemo isti duh kao prošli tjedan, možemo se dovesti u povoljnu situaciju,' smatra trener Garde, te najavljuje pristup:

'Bitno je da susret što dulje držimo u neizvjesnosti i pokušamo stvoriti nervozu kod Juventusa. Iskustvo je na njihovoj strani, no u 90 minuta se svašta može dogoditi.'

U zadnje vrijeme su dobro prolazili na gostovanjima, u dva mjeseca poraženi su samo u Plzenu, gdje su branili prednost od 4:1, ali činjenica je da su protivnici bili puno slabiji. Eventualno se Lille (0:0) može svrstati u europsku klasu.

U obrani im i dalje nedostaje bekovski par Miguel Lopes - Dabo, u vezi radilica Fofana, te dva kreativca, Gourcuff i Grenier. Ohrabrenje im je forma golmana Anthonya Lopesa, koji se iz nastupa u nastup ističe odličnim intervencijama.

Garde je u nedjelju odmorio prvog strijelca Lacazettea i na njegovu brzinu će se maksimalno osloniti u napadu. Dosad se manje-više držao sustava s dvojicom naprijed, no čini se da bi mogao žrtvovati Gomisa i ubaciti trećeg stopera.