ATP BEZ ODGOVORA

Kladionicama sumnjiv dvoboj Veića i Canasa

03.02.2009 u 18:45

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski tenisač Antonio Veić u susretu prvog kola ATP teniskog turnira u Zagrebu pobijedio Argentinca Guillerma Canasa 4:6, 6:4, 6:2 jedna australska kladionica je prijavila sumnjive uplate i zatražila pokretanje istrage, objavio je australski Herald Sun

Prije meča na Veića je bio omjer 7.4, a na Canasa 1.11, a u kladionici Betfair su posumnjali da se nešto događa kada je na hrvatskog tenisača uplaćeno oko dva milijuna dolara. Premda je Canas dobio prvi set, nisu prestajale uplate na našeg igrača, pa je kladionica okrenula omjere, pa je koeficijent na Canasovu pobjedu sa 1.11 porastao na 7, a na Veića je sa 7.4 pao na 1.14.

'Zbog svega što se događalo uputili smo službeni zahtjev da se ispita regularnost meča', poručili su iz kladionice Betfair.

ATP se za sada nije oglasio, ali je uoči ove sezone najavio kako će mnogo više pažnje posvetiti optužbama i sumnjama za namještanje rezultata.

Slične optužbe su iznesene i kada je Rus Nikolaj Davidenko prije trio godine izgubio od Argentinca Martina Vassalla Arguella, međutim nakon nekoliko mjeseci optužbe nitko nije optužen.