USPJEH KOŠARKAŠA

Kini naslov azijskog prvaka i plasman na OI

25.09.2011 u 17:28

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija Kine osvojila je naslov azijskog prvaka nakon što je u finalnom susretu u Wuhanu pobijedila Jordan 70:69. Ovom pobjedom Kina je izborila i plasman na Olimpijske igre u London 2012. godine postavši deveta reprezentacija kojoj je to uspjelo.

Kinu je do 15. naslova prvaka Azije predvodio Jianlian Yi sa 25 koševa, dok je u suparničkim redovima bio najbolji Rasheim Wright sa 26 koševa. Jordan je ulaskom u finale osigurao plasman u dodatne kvalifikacije za OI na kojima će nastupiti i Južna Koreja koja je osvojila treće mjesto.

Osim Kine nastup na OI do sada su izborili i Španjolska, Francuska, SAD, Argentina, Brazil, Tunis, Australija, te domaćin Velika Britanija dok će se preostale tri vize dijeliti na predolimpijskom turniru na kojem će nastupiti 12 reprezentacija - Angola, Nigerija, Rusija, Makedonija, Litva, Grčka, Dominikanska Republika, Portoriko, Venezuela, Novi Zeland, Jordan i Južna Koreja.

Hrvatska košarkaška reprezentacija je nakon debakla na EP-u ostala bez izgleda za plasman na Olimpijske igre koje će se iduće godine održati u Londonu.