NHL DOIGRAVANJE

Kingsima nakon maratona druga pobjeda u finalu

08.06.2014 u 09:04

Bionic
Reading

Pogotkom Dustina Browna u 11. minuti drugog produžetka, odnosno u 91. minuti utakmice, hokejaši Los Angelesa su došli do pobjede protiv New York Rangersa (5-4) i poveli s 2-0 u velikom finalu NHL lige...

Stigli su na taj način Kingsi na pola puta do drugog Stanley Cupa u klupskoj povijesti, a finalna serija se sada seli u New York. Treća je utakmica na rasporedu u ponedjeljak u Madison Square Gardenu.

Kingsi su u subotnjem dvoboju imali dva gola zaostatka nakon dvije trećine regularnog dijela, ali ih to nije zaustavilo. Kao i u prvoj utakmici, Rangersi su poveli s 2-0, ovaj put pogocima Ryana McDonagha i Matsa Zuccarella. Domaći su u drugoj trećini smanjivali preko Jarreta Stolla i Willieja Mitchella, ali Njujorčane su na dva gola prednosti vraćali Martin St. Louis i Derick Brassard.


Tek u završnoj trećini je Los Angeles napokon stigao do izjednačenja zahvaljujući pogocima Dwighta Kinga i Mariana Gaborika, a onda je uslijedila duga stanka bez golova. U prvih 20 minuta dodatnog vremena nije momčad nije uspjela zabiti, a post je tek nakon polovice drugog produžetka prekinuo Brown.

NHL doigravanje, finale:

Los Angeles - New York Rangers 5-4, produžeci

(Los Angeles vodi u seriji s 2-0)