2 ASISTA KOPITARA

Kingsi i dalje gaze, Ponikarovski spasio Devilse

04.05.2012 u 09:06

Bionic
Reading

U obje sinoćnje utakmice doigravanja u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta, NHL-u, pobjede su ostvarili domaćini. Na Istoku je New Jersey savladao Philadelphiju 4:3 nakon produžetka, a na Zapadu Los Angeles je bio bolji od St. Louisa 4:2

Malo je tko uoči doigravanja očekivao da će Los Angeles Kingsi djelovati tako uvjerljivo. Ali nakon što su u prvoj rundi doigravanja izbacili najbolju momčad regularnog dijela sezone, Vancouver Canuckse, u konferencijskom polufinalu djeluju još uvjerljivije protiv drugih nositelja.

Drew Doughty upisao je gol i dvije asistencije, Mike Richards gol i jednu asistenciju, dok su preostala dva gola za Kingse zabili Justin Williams i Dwight King. Na vratima je Jonathan Quick skupio 18 obrana. S druge strane, oba je gola za St. Louis zabio Chris Stewart, dok je Brian Elliot obranio 18 udaraca.

St. Louis tijekom regularnog dijela sezone nije niti jednom izgubio tri susreta zaredom što mu se sada dogodilo u seriji protiv Los Angelesa. Kingsi su, pak, na pragu svog prvog konferencijskog finala od 1993. godine ukoliko pobijede u četvrtoj utakmici serije koja je na rasporedu u nedjelju ponovo u Staples Centeru.

Utakmicu New Jersey Devilsa i Philadelphia Fylersa odlučio je Ukrajinac Aleksej Ponikarovskij golom u 18. minuti produžetka. Prvotni udarac Ponikarovskog nakon dodavanja Ilje Kovaljučuka zaustavio je protivnički vratar Ilja Brizgalov, ali je potom odbijenu pločicu ovaj ljevokrilni napadač pristigao u siječnju iz Caroline pospremio u mrežu.

Patrik Eliaš, Kovaljčuk i Zach Parise također su zabili za Devilse, dok je vratar Martin Brodeur obranio 25 udaraca prema golu. Kovaljučuk, koji je propustio drugi susret zbog ozljede donjeg dijela leđa, osim postignutog gola je uknjižio i dvije asistencije.

Za Flyerse su zabili Danny Briere, Matt Carle i Brayden Schenn, dok je Brizgalov skupio 27 obrana.

Četvrta utakmica serije igra se u nedjelju u New Jerseyju.