U LOTUSU NEMA PANIKE

'Kimi u Red Bullu? Ne dok vozi ovakav bolid!'

16.04.2013 u 10:28

Bionic
Reading

Vlasnik F1 momčadi Lotus Gerard Lopez vjeruje da će Kimi Raikkonen ostati u ekipi dok god njihov bolid bude konkurentan u borbi za pobjede

Finski 33-godišnji vozač nakon nekoliko godina reli avanture vratio se u Formulu 1 i to je bio pravi potez. Prošle je sezone vozio odlično, pobijedio u Abu Dhabiju i završio treći u ukupnom poretku, dok je ovu godinu otvorio pobjedom u Melbourneu te ima odlične izglede boriti se za titulu prvaka.

Takvi nastupi 'Icemana' privukli su pažnju vlasnika Red Bulla Dietricha Mateschitza, koji priznaje da bi ga rado vidio u svojoj ekipi sljedeće godine. Ipak, u Lotusu nema panike. Vjeruju da neće izgubiti svog omiljenog vozača dok god budu konstruirali brze bolide poput ovogodišnjeg E21.

'Red Bull mislim da trenutno ima pune ruke posla i oni ne mogu utjecati na naš odnos s Kimijem, koji je odličan. Tu smo gdje želimo biti, on je gdje želi biti i garantiram vam da Kimi nije osoba koja će potpisati neki predugovor. S nikim,' izjavio je vlasnik Lotusa Gerard Lopez za Autosport pa dodao:

'Dok god mu budemo davali ono što on želi, nema razloga otići. A mi smo sretni i nemamo ga razloga mijenjati. Red Bull ima svoje probleme, mislim da će Kimi ostati kod nas.'