LJUT NA EKIPU

Kimi srušio Schumacherov rekord, svejedno bijesan nakon utrke!

30.06.2013 u 20:02

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen iznimno je nezadovoljan odlukom svoje ekipe da ne obavi promjenu guma prilikom izlaska sigurnosnog automobila u samoj završnici utrke

Kimi je nadmašio velikog Schumija, barem kad su u pitanju uzastopni plasmani među osvajače bodova. 'Iceman' je utrku na stazi Silverstone završio na petom mjestu, te tako po 25. put zaredom upisao bodove. Schumacher je u razdoblju od 2001. do 2003. godine 24 utrke zaredom uzimao bodove.

No, rekord sedmerostrukog svjetskog prvaka stručnjaci i dalje smatraju najimpresivnijim. Naime, Raikkonen je 25. puta zaredom upisao bodove, ali u formatu kada bodove dobivaju prvih 10 vozača u utrci. Schumacher je svoj rekord postavio kada je najprije samo prvih šest vozača dobivalo bodove (do 2002. godine), a potom prvih osam (2003-2009).

Svjestan je toga i Finac koji je na pitanje daje li mu taj rekord barem malo zadovoljstva, nakon što je izgubio drugo mjesto u završnici utrke, odgovorio vrlo kratko: ne. Dapače, Kimi je ljutit na momčad koja mu je upropastila utrku. Nisu mu dopustili da promijeni gume prilikom izlaska sigurnosnog automobila, što ga je koštalo visokog plasmana.

'Imali smo drugo mjesto s lakoćom. Kad sam pitao ekipu trebam li promijeniti gume, rekli su mi da ne trebam. To je bila apsolutno kriva odluka. Ovo nije moja krivica,' rekao je ljutiti Raikkonen za Sky Sports pa dodao:

'Pokušao sam izdržati u završnici, ali gume su mi bile dvadeset krugova starije i bilo ih je nemoguće zadržati iza sebe. Ovo je već treća utrka u kojoj nismo ostvarili rezultat koji smo očekivali. Nadam se da ćemo imati više sreće i da ćemo se riješiti grešaka te se ipak vratiti na sam vrh.'