FERRARI MU OKREĆE LEĐA

Kimi samom sebi dotukao karijeru u Formuli 1 ove nedjelje!?

10.07.2017 u 11:12

Bionic
Reading

Očajan nastup Kimija Raikkonena na Velikoj nagradi Austrije lako bi mogao značiti i kraj njegove suradnje s Ferrarijem, ako je vjerovati posljednjim izjavama predsjednika Sergija Marchionnea...

Finski iskusni 37-godišnji vozač jedinu je titulu prvaka svijeta osvojio upravo s talijanskom momčadi davne 2007. godine, no posljednjih godina nije ni sjena sebe iz najboljih dana i čini se da se bliži njegov kraj karijere.

  • +6
Formula 1 Velika nagrada Austrije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Raikkonen očajno vozi ove sezone i zaostaje već 88 bodova za timskim kolegom, a posebno je loš bio ove nedjelje na Red Bull Ringu, u utrci u kojoj ne samo što je završio iza oba Mercedesa, već i iza Daniela Ricciarda u Red Bullu, na slabom petom mjestu, dok se Vettel borio za pobjedu do posljednjeg zavoja.

Otkad se vratio u Ferrari 2014. godine Kimi nije pobijedio niti jednom, a iako Sebastian Vettel očajnički pokušava nagovoriti poslodavce da Fincu produže ugovor još jednu sezonu, Talijanima je nakon debakla u Spielbergu dosta.

'Kimi bi se morao više posvetiti cijelom procesu, nekad mi se čini da je lijenčina. Morat ću razgovarati s njim,' kaže predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne.

Kao moguće zamjene za Raikkonena spominju se vozači poput Maxa Verstappena, Daniel Ricciarda, Sergija Pereza i Nice Hülkenberga, a kako trenutno stvari stoje, svaki od njih bio bi bolje rješenje.

Zanimljivo, ni Vettel još nema ugovor za sljedeću sezonu, no u Ferrariju naglašavaju da je sve spremno za potpisivanje, a odluka je na Nijemcu hoće li ostati ili otići...