POVIJEST SE PONAVLJA

Kimi previše bolestan da bi vozio svoj Ferrari: Nije mu prvi put!

07.03.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Iako je trebao testirati novi Ferrarijev bolid ove srijede u Barceloni, Kimi Raikkonen zbog bolesti je prepustio volan Sebastianu Vettelu. Isto mu se dogodilo i prije pet godina još dok je bio vozač Lotusa, a zlobnici imaju svoju teoriju zašto mu se događaju takve stvari...

Finski 38-godišnji veteran iznenađujuće dugo opstaje u Ferrariju, unatoč blijedim rezultatima posljednjih godina. Vjeruje se da je za to zaslužan Sebastian Vettel koji u njemu ne vidi prijetnju i želi ga što duže zadržati uz sebe pa talijanska momčad iz sezone u sezonu Kimiju produžuje ugovor.

  • +5
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Raikkonen će i u 2018. godini voziti crveni bolid, a na testiranjima u Barceloni očito je da Ferrari opet malo kaska za Mercedesom, ali trebao bi ostati u samom vrhu, kao prvi pratitelj 'srebrnih strijela'.

Što se Kimija tiče, on se ove srijede vratio starim navikama. Zbog bolesti je otkazao svoj nastup na testiranju i prepustio mjesto za volanom Sebastianu Vettelu.

Definitivno mu nije prvi put. Prije pet godina još dok je bio vozač Lotusa u dva je navrata prepuštao mjesto za volanom kolegama zbog želučanih problema, a zlobnici ga tijekom cijele karijere povezuju s alkoholom pa nije teško pogoditi što su i ovaj put zaključili nakon što nije bio u stanju sjesti za svoj Ferrari.

U svakom slučaju, trebalo bi ovo biti posljednje zimsko testiranje u karijeri finskog F1 prvaka iz 2007. godine, a mladi Charles Leclerc favorit je da ga zamijeni sljedeće sezone...