trostruki kvar

McLaren opet na mukama uoči nove sezone: Koga će Alonso ovaj put kriviti?

06.03.2018 u 17:33

Bionic
Reading

Momčad McLarena proživjela je katastrofalan dan F1 testiranja u Barceloni u kojem se bolid Stoffela Vandoornea čak triput ugasio, unatoč tome što je Hondin problematični motor uoči sezone zamijenjen Renaultovim...

Podsjetimo, prošle sezone za svaki problem Fernando Alonso i britanska momčad su krivili Hondinu pogonsku jedinicu, što je rezultatiralo raskidanjem ugovora, a japanske motore preuzeo je Toro Rosso.

  • +5
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zanimljivo, ovih dana u Barceloni tijekom F1 testiranja Toro Rosso Honda uspješno odrađuje veliki broj krugova, a McLaren koji sada koristi Renaultove motore opet je u nevolji.

Naime, čak tri puta ovog utorka ugasio se bolid Stoffela Vandoornea na stazi i uzrokovao crvenu zastavu i zbog toga je važan testni dan za McLaren u velikoj mjeri upropašten.

Veliko je to razočaranje prije svega za Fernanda Alonsa koji se nadao boljoj sezoni i eventualnoj borbi za pobjednička postolja. Nije nemoguće da britanski bolid bude u samom vrhu, no Mercedes, Ferrari i Red Bull zasad su pokazali više u predsezoni, dok bi kvarovi i tehnički problemi po svemu sudeći ponovo mogli Španjolcu otežati posao i učiniti ga iznimno frustriranim kakav je bio u prethodne tri godine, otkad je potpisao za momčad iz Wokinga...