VOZI MAKAR I JEDINI

Kimi: E ovaj put ja neću bojkotirati utrku!

05.07.2013 u 19:01

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen otklonio je mogućnost bojkota Velike nagrade Njemačke zbog eventualne opasnosti od eksplozija Pirellijevih guma

Podsjetimo, na utrci prije tjedan dana u Silverstoneu gume su eksplodirale na čak četiri različita bolida, između ostalog i kod vodećeg Lewisa Hamiltona, a još se nekolicina vozača žalila da je u zadnji čas promijenila gume koje su već bile probušene.

Skandal oko Pirellijevih loše konstruiranih guma otišao je toliko daleko da su se pojavile glasine kako je udruga vozača spremna bojkotirati utrku u Njemačkoj ako se gume pokažu preopasne. Nakon petka o tome se više ne priča, a Kimi Raikkonen je najavio kako sigurno neće bojkotirati utrku, pa makar ostali vozači tako odlučili.

'Siguran sam da se to neće dogoditi. Bio sam uključen 2005. godine u takvu utrku i zanimljivo neki vozači nisu stali, već su vozili sami,' prisjetio se Finac Indianapolisa 2005. kad je zbog opasnih Michelinovih guma morao propustiti utrku, dok su šestorica na Bridgestoneu sami kružili stazom.

'Ja ću se ovaj put utrkivati. Problem nije samo u gumama. Mi nismo imali nikakvih problema cijele godine. Razlog zašto su eksplodirale je taj što su ih momčadi krivo koristile. Ja nemam tih problema,' zaključio je u svom stilu popularni 'Iceman'.