NHL LIGA

Kessel i Maple Leafsi zaustavili Penguinse

30.10.2011 u 10:52

Bionic
Reading

Pobjeda nad Penguinsima omogućila Maple Leafsima (7-2-1) da povećaju vodstvo u Sjeverozapadnoj diviziji ispred Buffalo Sabresa (6-4-0)

Toronto je prekinuo niz Pittsburgh Penguinsa od pet uzastopnih pobjeda kada je Phil Kessel zabio svoj deseti gol u sezoni za pobjedu Maple Leafsa od 4:3. Kessel je na asistenciju Tim Connollyja ispred gola Penguinsa nisko udario pak iz zgloba i svladao vratara Pittsburgha Brenta Johnsonana sredini zadnje trećine za konačni rezultata 4:3.

Vratar Maple Leafsa Jonas Gustavsson, koji treći put mijenja ozlijeđenog Jamesa Reimera, imao je 34 obrane uključujući 16 u odlučujućoj zadnjoj trećini.

Mihail Grabovski je postigao jedini pogodak u prvoj trećini za Toronto.

U drugoj trećini za Penguinse su golove zabili Matt Cooke i Chris Kunitz, a drugi gol za Maple Leafse postigao je Connolly i dvije su ekipe u zadnju trećinu ušle izjednačene 2:2.

Clarke MacArthur je doveo Maple Leafse do vodstva na početku zadnje trećine, ali dvije uzastopne kazne za Toronto omogućile su Jevgeniju Malkinu da izjednači na 3:3.

Vodeći u Atlantskoj Diviziji Penguinsi (8-3-2) pokušat će se vratiti pobjedom protiv San Jose Sharksa na domaćem terenu u četvrtak.

Ova je pobjeda omogućila Maple Leafsima (7-2-1) da povećaju vodstvo u Sjeverozapadnoj diviziji ispred Buffalo Sabresa (6-4-0).