SMIRUJE EUFORIJU

Kek: Ako sad postanemo bahati, baš smo glupi!

01.11.2015 u 20:32

  • +4

MAXtv Prva liga, 15. kolo: Hajduk - Rijeka

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/ Miranda Cikotic/PIXSELL

Bionic
Reading

Trener Rijeke Matjaž Kek iznimno je zadovoljan trijumfom protiv Hajduka na Poljudom i preuzimanjem vrha MAXtv Prve lige, no upozorava da bez daljnjeg rada neće biti ni novih pobjeda...

Rijeka je odigrala fantastičnu utakmicu u Splitu i s glatkih 3:0 preuzela vodeće mjesto na ljestvici. Riječani su nakon 15 kola ostali jedina neporažena momčad u ligi i sada imaju četiri boda više od Dinama i dva od Hajduka, no još nema mjesta za euforiju.

'Pobijediti na ovako punom Poljudu, u ovakvom ambijentu, moraš biti zadovoljan. Došli smo do stvarno značajnih bodova na jedan način na koji se danas igra u Europi,' izjavio je Matjaž Kek pa ipak dodao:

'Ako sada postanemo bahati i mislimo da s radom ne treba nastaviti, onda smo baš glupi. Igrači sad samo moraju biti svjesni svojih mogućnosti, ali i toga da moraju dati sve od sebe i onda će biti dobro.'

Slovenski strateg smatra da je 'jadranski derbi' bio odlična reklama za hrvatski nogomet i pozvao je navijače da u što većem broju dođu na stadione gledati nastavak prvenstva.

S druge strane, Hajdukov trener nije bio pretjerano razočaran onime što su njegovi vozači pokazali na terenu.

'Čestitam Rijeci na zasluženoj pobjedi, na manje grešaka, oni su bili u defanzivi jako kvalitetni tako da smo imali problem probiti ih. Htjenje je bilo tu, momci su dali sve od sebe, ali nismo odigrali kako treba. Iz ove utakmice neku pouku moramo izvući. Mlada smo momčad i moramo brzo učiti,' kaže Damir Burić.