KRAJ SURADNJE

Keane napustio klupu Sunderlanda

04.12.2008 u 17:51

Bionic
Reading

Roy Keane (37) od četvrtka više nije manager engleskog nogometnog prvoligaša Sunderlanda te tako potvrdio špekulacije koje su to najavljivale već neko vrijeme

ivši kapetan irske reprezentacije i Manchester Uniteda je nakon subotnjeg 1:4 domaćeg poraza od Bolton Wanderersa izjavio kako mora razmisliti o svojoj budućnosti na mjestu managera kluba, a pet dana kasnije klub je objavio vijest kako je sporazumnog raskida ugovora.

Keane je preuzeo Sunderland u kolovozu 2006. godine, te ga je vodio na točno 100 skužbenih utakmica.

'Iznimno poštujem ono što je Roy napravio u ovom klubu praktički ga podigavši s koljena. Isto tako, u potpunosti razumijwem njegovu odluku o napuštanju klupe, on je sam svoj najžešći kritičar i vjerojatno je zato došao do zaključka da je njegov posao ovdje okončan i da je red da netko drugi unese potrebni novi poticaj. Posljednja tri dana sam ga bezuspješno pokušavao nagovoriti da se predomisli, ali znao sam da je bilo prekasno natjerati ga na promjenu odluke', rekao je predsjednik Sunderlanda Niall Quinn.

Keane je u prvoj sezoni na klupi Sunderlanda osvojio prvo mjesto u drugoj ligi i vratio ga u društvo najboljih, a prošle je sezone vodio "crne mačke" do 15, pozicije na ljestvici. No, ove sezone, usprkos dovođenju velikog broja novih igrača, klub nije krenuo prema vrhu, već se nakon 14 kola nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu, a pritom je upisao već pet domaćih poraza.

'Želio bih zahvaliti svvojem stručnom stožeru, igračima, Niallu Quinnu, a posebice navijačima na podršci koju su mi pružili tijekom mog boravka u Sunderlandu. Klubu želim sve najbolje u budućnosti', rekao je Keane.

Na subotnjem gostovanju kod Manchester Uniteda momčad će voditi Ricky Sbragia, a asisitirat će mu Neil Bailey i Dwight Yorke.