Logo (1)

ep u rukometu

'Kauboji' se poigrali s Bjelorusima; hrvatski rukometaši sjajnom su partijom stigli do druge pobjede na EP-u

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši su u 2. kolu Europskog prvenstva u Grazu uvjerljivo pobijedili Bjelorusiju 31:23.

Nakon početne pobjede protiv Crne Gore (27:21), hrvatski rukometaši su uverljivim trijumfom nad Bjelorusijom stigli nadomak plasmana u drugu fazu.

Hrvatska je krenula fenomenalno u dvoboj, vrlo brzo su hrvatski rukometaši napravili veliku razliku od pet golova, a zatim je došlo do neobjašnjivog pada koncentracije, što su Bjelorusi iskoristili i smanjili na minimalan zaostatak.Ipak,dokraja poluvremena 'kauboji' su još jednom zaigrali ozbiljnije i s uvjerljivih pet golova otišli na odmor. Početkom drugog dijela, kao i u dvoboju s Crnogorcima, Hrvatska je prelomila utakmicu i stigla do deset razlike prednosti. 

Hrvatska je sjajno počela utakmicu, već u 12. minuti prednost je iznosila 7:2 s nekoliko vrlo laganih golova 'kauboja'. Ipak, Bjelorusi promjenom vratara i serijom 4:0 stižu na minimalni zaostatak (7:6), što je prisililo Linu Červara na minutu odmora. S dva uzastopna gola Karačića Hrvatska u 26. minuti stiže do tri gola razlike (11:8), a Cindrić u zadnjoj sekundi postavlja konačnih 15:10 u prvom poluvremenu. 

  • +19
EP u rukometu, 2. kolo, Hrvatska - Bjelorusija Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Duvnjak, Mandić i Stepančić na samom početku drugoga dijela dižu prednost na velikih 18:10. U 41. minuti Marić postiže gol za 22:14, a bila je to prva primljena lopta i šut na utakmici nekog od naših pivota.

Nakon što je prednost dignuta na 10 razlike (24:14), Červar se odlučio odmarati najvažnije igrače Duvnjaka, Horvata i Cindrića, a 'pričuve' su rutinirano završile utakmicu za pobjedu Hrvatske, koja praktički znači plasman u drugu fazu.

Kod Hrvatske je Igor Karačić postigao 6 golova, Luka Stepančić 5, Domagoj Duvnjak 4, a Luka Cindrić i David Mandić po dva gola, dok je Marin Šego imao 7 obrana. Kod Bjelorusa je Mikita Vajlopau zabio 8 golova.

Hrvatska vodi s 4 boda, Bjelorusija ima 2, a Srbija i Crna Gora su bez bodova. Dvije prvoplasirane ekipe iz skupine prolaze u drugu fazu u Beču.

U zadnjem kolu A skupine Hrvatska u ponedjeljak u 20.30 sati igra sa Srbijom.

  • +17
Hrvatski navijači u Grazu čekaju početak utakmice između Hrvatske i Bjelorusije Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA - BJELORUSIJA 31:23

Pred 5000 gledatelja u dvorani Stadthalle Graz sudile su francuske sestre Bounaventura.

HRVATSKA: Šego 7 obrana, Ašanin; Marić 2, Duvnjak 4, Hrstić, Stepančić 5, Horvat 2, Šarac 2, Karačić 6, Musa , Mamić 1, Cindrić 3, Matanović 1, Mandić 3, Ravnić 1, Šipić 1

BJELORUSIJA: Soldacenka, Mackevič; Kuleš 2, Puhovski, Šilovič 1, Jurinok 2, Vajlupov 8, Karaljok 5, Brovka 2, Baranov, Šumak, Bohan, Lukjančuk, Podšivalov 1, Nikuljenkov, Gajdučenko 1.