VELIKI GUBITAK

Katastrofalna vijest pogodila hrvatsku reprezentaciju

23.04.2017 u 13:31

Bionic
Reading

Iz Rusije stižu loše vijesti za hrvatsku reprezentaciju i izbornika Antu Čačića koji su na dulje vrijeme ostali bez jakog aduta u obrani Vedrana Ćorluke (31)

Dokapetan hrvatske reprezentacije Vedran Ćorluka zaradio je tešku ozljedu u susretu Lokomotiva i Amkara (3:3) te ga čeka dulji period izbivanja s travnjaka.

Ćorluka je zbog ozljede u 80. minuti napustio prvenstveni susret ruskog prvenstva između Lokomotiva i Amkara, a današnji pregled potvrdio je prvotne prognoze – naš branič je zaradio rupturu Ahilove tetive desne noge, piše Hrvatski nogometni savez.

Sjajni stoper u srijedu će biti podvrgnut operativnom zahvatu u Finskoj te ga čeka oporavak od otprilike šest mjeseci, što znači da je izgubljen za ostatak utakmica kvalifikacija za SP u Rusiji 2018.

Nastavak je to problema za hrvatsku nacionalnu vrstu koja je krajem ožujka u prijateljskoj utakmici s Estonijom u Tallinnu izgubila i Marka Pjacu koji je teško ozlijedio koljeno i pred kojim je isto duga stanka od pola godine.

Podsjećamo, Hrvatska je prva u kvalifikacijskoj skupini I s 13 bodova, slijedi Island s 10, Ukrajina i Turska sa po 8 te Finska i Kosovo s jednim bodom. Samo prva reprezentacija izborit će izravan plasman na završnicu u Rusiji.