IMA SE NOVCA

Katar nude puste milijune Capellu da im sredi nogomet

23.10.2011 u 15:51

Bionic
Reading

Čelnici katarskog nogometnog saveza nude Fabiju Capellu nevjerojatnih 35 milijuna eura kako bi im kao savjetnik pomogao restrukturirati nogomet u njihovoj državi

Nakon što su na opće iznenađenje dobili organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2022, u Kataru su krenuli u potpunu rekonstrukciju nogometa u svojoj državi. Kako u Kataru ne postoji profesionalna liga, tamošnji ljudi vezani uz nogomet žele dovesti Fabija Capella da svojim znanjem organizira ligu i sve vezano uz to. Cijeli projekt trajao bi četiri godine, a u tom vremenu talijanski stručnjak bi zaradio vrtoglavih 35 milijuna eura.

Capello trenutačno obnaša dužnost engleskog izbornika, a ugovor mu istječe nakon Eura 2012. Talijan je već ranije najavio da nema namjeru produžiti ugovor s Engleskom, već čak razmišlja o mirovini, iako ga zovu mnogi svjetski klubovi.

No katarska ponuda bi ga mogla zaintrigirati. Tu nema pritiska kakav treneri podnose kad vode neku momčad, a i novac je velik. Ujedno, četverogodišnji ugovor koji mu oni nude, mogao bi lako biti i produžen.