SPLIT PRED POVIJESNIM USPJEHOM

Katalinić: Nema kalkulacija, cilj je prolazak dalje

20.07.2011 u 12:17

Bionic
Reading

U Parku mladeži sve je spremno za uzvratni susret drugog pretkola Europske lige protiv Domžala. Premda će se utakmica odigrati u Dugopolju zbog toga što stadion Splita nema licencu za europske nastupe, vodstvo kluba i stručni stožer ne sumnjaju u prolazak dalje

'Nema kalkulacije. Odigrano je samo prvo poluvrijeme koje smo dobili 2:1 i tu ćemo prednost pokušati zadržati i u drugom. Cilj je proći ovo pretkolo i upisati se u povijesne klupske knjige kao momčad koja je napravila taj uspjeh', rekao je trener Splita Ivan Katalinić.

Da je utakmica povijesna, smatra i Nenad Parlija, sportski direktor 'crvenih' kojega mnogi drže i 'arhitektom' ove momčadi.

'Slovenci su dobra momčad, no mi smo bolji i iskoristit ćemo priliku da prođemo dalje i našim navijačima poklonimo iduće kolo protiv jedne vrhunske momčadi kao što je Fulham.'

Jedan od najmlađih u momčadi, Ante Erceg, smatra kako je Split trkački raspoložen te kako neće biti problema.

'Oni dolaze opušteni, nemaju što izgubiti, a mi ćemo od prve minute odigrati napadački. Vjerujem da neće biti problema niti u obrani te da će Milović odlično zamijeniti Križanca', rekao je Erceg.

Ivica Križanac ozlijedio je gležanj i ne konkurira za ogled protiv Domžala.