SVE PROPUSTIO

Karlovićev veliki jubilej u bolnom porazu

12.06.2015 u 15:37

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio izboriti nastup u polufinalu ATP turnira u nizozemskom 's-Hertogenboschu, nakon što ga je u četvrtfinalu pobijedio domaći igrač Robin Haase sa 6:7 (4), 6:4, 7:6 (3)

Najvažniji statistički podatak meča koji je trajao dva sata i 15 minuta bila je iskorištenost prilika za break. Haase je imao jednu u cijelom meču, a ona mu je donijela osvajanje drugog seta i povratak u meč. Ivo Karlović koji je zabio 24 asa (20. mu je ujedno bio i 500. ove sezone), ali nije servirao onako učinkovito kako on to zna u prijelomnim trenucima, imao je čak osam prilika za break, ali nije iskoristio - niti jednu.

Prvu priliku za break hrvatski tenisač propustio je u sedmom gemu prvog seta. U drugoj dionici je tri break-lopte imao u šestom i još dvije u desetom gemu. Još dvije je propustio u posljednjoj dionici, u drugom gemu te u desetom, što je ujedno bila i meč-lopta.

Nažalost, Haase se izvukao i s dva mini-breaka u odlučujućem gemu stigao do vrijedne pobjede koja ga je odvela u polufinale domaćeg ATP turnira na travnatoj podlozi, gdje ga čeka Francuz Nicolas Mahut.

ATP 's-Hertogenbosch - četvrtfinale:

Robin Haase (Niz) - IVO KARLOVIĆ (HRV/5) 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3)
Nicolas Mahut (Fra) - Adrian Mannarino (Fra/6) 6-1, 6-3