čeka se dogovor

Kapetan Osijeka stiže u Hajduk; evo koliko će 'bili' platiti da Mihael Žaper dođe na Poljud

23.06.2023 u 13:58

Bionic
Reading

U SuperSport HNL-u se sprema još jedan veliki transfer, kapetan Osijeka Mihael Žaper (24) vrlo je blizu dolaska u redove Hajduka, a sad je otkriveno i koliki je novac 'u igri'

Kapetan Osijeka Mihael Žaper (24) već je neko vrijeme 'tražena roba', posebice u SuperSport HNL-u. Sjajnom veznjaku Osijeka ugovor završava u lipnju 2024. godine i sad je najbolja prilika da klub nešto zaradi njegovom prodajom.

Još je ranije za Žapera bio zainteresiran Dinamo, no 'modri' su odustali od tog posla nakon što je Osijek odbio njihove ponude. No, zato je tu Hajduk koji intenzivno radi na dovođenju jednog od najtraženijih domaćih igrača.

Prema Transfermarktu Žaper na nogometnom tržištu vrijedi 3.5 milijuna eura, no za domaće je tržište to jednostavno neodrživa cijena. Jasno je to svima, kako čelnicima Osijeka, tako i vodećim ljudima Hajduka koji pokušavaju dogovoriti ovaj transfer.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Za sada za Žapera nije stigla niti jedna konkretna ponuda iz inozemstva, a šanse da potpiše novi ugovor s Osijekom su minimalne jer je svima jasno kako je vrijeme da krene dalje i okuša se u nekoj jačoj sredini. Nije nevažna ni činjenica da je Osijek još uvijek u 'financijskoj konsolidaciji' te bi prodajom svog kapetana klupski proračun dobio toliko željenu i neophodnu financijsku injekciju.

Prema nekim informacijama Osijek je spreman svog kapetana pustiti u Hajduk za milijun i pol eura odštete, ali 'bilima' je to i dalje preskupo. Na Poljudu bi za Žapera dali oko milijun eura, pa se pregovori klubova nastavljaju.

Činjenica je da je Mihael Žaper u ovom trenutku puno bliže odlasku u Hajduk nego ostanku u Osijeku, pregovori traju, a prema nekim informacijama ovaj bi posao mogao biti zgotovljen već sljedećeg tjedna.