tko je tu lud?

Kapetan Manchester Cityja odlazi iz momčadi, a Pep Guardiola nema pojma što se događa

12.04.2022 u 20:24

Bionic
Reading

Jedan od najiskusnijih igrača Manchester Cityja, kapetan 'građana' Fernandinho (36), objavio je kako neće potpisati novi ugovor te na kraju sezone nakon punih devet godina napušta klub

Fernandinho (36) je 2005. godine iz Brazila stigao u Šahtar iz Donjecka, a potom je u ljeto 2013. godine za čak 40 milijuna eura stigao u Manchester City.

Godinama je bio nezamjenjiv u momčadi 'građana', a ujedno je i jedan od kapetana momčadi. No, ove je sezone konkurencija u redovima Cityja strašna, a Fernandinha je iz prvih 11 'izbacio' Rodri pa je Brazilčeva odluka da napusti klub logična.

'Želim igrati. Vratit ću se u Brazil, to je sigurno', pojasnio je Fernandinho svoju odluku, a sve se to događalo na konferenciji za medije uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka koju City sutra (srijeda, 13. travnja, Arenasport, MAXtv) igra protiv Atletica u Madridu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +25
Manchester City - Liverpool, engleska liga, 10.4.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za njegovu odluku nije znao trener Pep Guardiola koji nije skrivao koliko je iznenađen.

'Nisam znao za to. Ovo mi je prvi glas', kazao je zbunjeni Guardiola i nastavio:

'Stvarno nisam znao. Vidjet ćemo, nisam znao da će se to dogoditi. Pitat ću ga osobno, moramo porazgovarati jer on je važan igrač u našoj svlačionici.'

Fernandinho je za City odigrao je 373 utakmice, zabio je 25 golova te osvojio četiri titule prvaka Engleske, jedan FA Cup i Community Shield te šest trofeja EFL Kupa.