Logo (1)

tek je počelo, a oni se raspali...

Kaos u srpskoj reprezentaciji uoči utakmice s Hrvatskom; ljutiti izbornik imao je što za reći svojim igračima: Mi smo kukavice!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 10.01.2020 09:46
  • Objavljeno 10.01.2020 u 09:46
Bionic
Reading

Srpski rukometaši izgubili su u 1. kolu Europskog prvenstva od Bjelorusije 35:30, a nakon utakmice posebno je ljutit bio izbornik 'orlova' Nenad Peruničić koji nije štedio ni sebe ni svoje igrače koji su, očigledno, podbacili na otvaranju rukometnog Eura

'Nedostaju riječi za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike', kazao je nakon utakmice vidno ljutiti srpski izbornik Nenad Peruničić, a onda nastavio:

'Vjerovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakome smislu, a onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugome poluvremenu odstupili od mnogo stvari o kojima smo govorili. Prije svega da budemo stabilni. Obrana je nešto na čemu smo najviše radili posljednjih godinu dana, a onda u prijateljskim utakmicama s Francuskom i Norveškom primimo 111 golova.'

Teško mu je pao ova poraz, očekivali su Srbi puno, a pružili - ništa...

'Obrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili 'team', nismo vjerovali u povratak, nismo pokazali stav što mi zaista želimo. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro pripremio momčad, prije svega psihički', sipao je razočarani izbornik 'orlova' Nenad Peruničić.

Za one neupućene, srpska reprezentacija inače ima opasnu 'manu', a to je da se doslovno raspadne u tijeku velikih natjecanja, posebice nakon poraza... Prvo se 'orlići' međusobno krenu optuživati, zarate na principu 'svatko protiv svakog', pa 'porciju' dobije izbornik i na kraju se svi raziđu posvađani i prije nego što je natjecanje uopće i počelo.

Čini se kako je ovaj scenarij izgledan i na ovom EP-u. Izbornik Peruničić nije štedio sebe, ali ni svoje igrače. Pitanje je samo kako će oni prihvatiti 'konstruktivnu kritiku' na svoj račun.

  • +5
Bjelorusija - Srbija, skupina A, 1. kolo, rukometni Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Da, ekipa je ogledalo trenera i ja ne bježim od odgovornosti. Možeš imati loš dan, da vrhunski golman ne obrani ništa, ali srce i karakter ti nitko ne može oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo nikako mogli parirati Bjelorusima', zaključio je Peruničić.

No, nije za Srbiju još kraj. U subotu u 2. kolu igra protiv Crne Gore (18.15 sati), a potom je u ponedjeljak 13. siječnja od 20.30 sati na rasporedu 'balkanski klasik', utakmica protiv Hrvatske. No, kako sada Srbija izgleda, pitanje je može li izboriti sljedeći krug EP-a.

Europsko prvenstvo

Skupina A

Bjelorusija-Srbija35:30
Hrvatska-Crna Gora27:21
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska11002
2.Bjelorusija11002
3.Srbija10010
4.Crna Gora10010

Sljedeće utakmice

11.1.Hrvatska-Bjelorusija
11.1.Crna Gora-Srbija

Skupina C

Njemačka-Nizozemska34:23
Španjolska-Latvija33:22
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Njemačka11002
2.Španjolska11002
3.Nizozemska10010
4.Latvija10010

Sljedeće utakmice

11.1.Latvija-Nizozemska
11.1.Španjolska-Njemačka