mito i korupcija

Kaos u Španjolskoj! Uhićen čelni čovjek španjolskog nogometa!

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 18.07.2017 12:56
  • Objavljeno 18.07.2017 u 12:50
tportal

Izvor: Reuters / Autor: NACHO DOCE

Policija je u utorak ujutro upala u sjedište Španjolskog nogometnog saveza u madridskom predgrađu Las Rozas te privela njegovog predsjednika Angela Mariju Villara osumnjičenog za korupciju...

Policijska akcija je još uvijek u tijeku, a pretraženo je više ureda Saveza. Istražitelji sumnjaju da je Angel Maria Villar, koji je 29 godina na čelu Saveza, zajedno sa sinom Gorkom Villarom nezakonito stekao novac preko Nogometnog saveza.

Osumnjičen je za lažiranje dokumenata, neodgovorno upravljanje organizacijom i činjenje usluga dužnosnicima Saveza kako bi nastavio obnašati funkciju predsjednika. Još uvijek se čekaju službene reakcije.

Ministar sporta i glasnogovornik vlade Iñigo Mendez de Vigo rekao je gostujući u jutarnjem programu španjolske javne televizije TVE kako je 'zakon jednak za sve'.

Znakovito je kako je Angel Maria Villar ujedno i prvi potpredsjednik Uefe i Fife, a nakon što je Michel Platini odstupio, bio je privremeni predsjednik Uefe!

Španjolski mediji, pozivajući se na izvore u policiji, spominju desetak privedenih. Akciju je odobrio sudac Santiago Pedraz na temelju dokaza prikupljenih u posljednjih godinu dana.

Villar je u svibnju dobio novi četverogodišnji mandat za vođenje Saveza, što mu je ukupno osmi mandat na čelu jednog od najutjecajnijih nogometnih saveza u svijetu.