NBA NOVOSTI

Kaos u Houstonu; Carmelo Anthony napustio klub pa dobio otkaz

16.11.2018 u 08:09

Bionic
Reading

Trostruki olimpijski pobjednik i 10-erostruki NBA All-Star igrač, 34-godišnji američki košarkaš Carmelo Anthony više nije član Houston Rocketsa kojima se pridružio ovoga ljeta. Tako je klub koji ima šampionskih ambicija zahvatio potpuni kaos...

Anthony je za Rocketse odigrao samo 10 utakmica od kojih je dvije počeo u prvoj petorci, te je postizao 13.4 koševa uz 5.4 skokova za 29.4 minuta provedenih u igri. No, nije se uspio uklopiti u momčad s još dvojicom vrhunskih braniča Jamesom Hardenom i Chrisom Paulom pa će morati potražiti novu sredinu.

'Nakon razgovora unutar momčadi odlučili smo raskinuti suradnju s Carmelom. Nažalost, nisu se ostvarila očekivanja koja smo imali prilikom njegova dovođenja', izjavio je generalni menadžer Rocketsa Daryl Morey.

Anthony je prošlu sezonu proveo u Oklahoma City Thunderu koji ga je u srpnju u razmjeni igrača poslao u Atlanta Hawkse koji su ga otpustili da bi onda potpisao jednogodišnji ugovor s Rocketsima za veteranski minimum od 2.4 milijuna dolara, no sada je u potrazi za novim klubom.

Houston je prošle sezone ostvario najbolji omjer pobjeda i poraza u ligaškom dijelu sezone, da bi izgubio u finalu doigravanja zapadne konferencije od prvaka Golden State Warriorsa. No, ove sezone je na omjeru pobjed ai poraza od samo 6-7 i nalazi se na 12. mjestu Zapada.