'DOSTA JE LOPOVLUKA!'

Kandidat za direktora KK Zadar oštro napao HDZ i Kalmetu

02.07.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Novopečeni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, dojučerašnji kandidat za gradonačelnika ispred liste Akcije mladih, oštri kritičar vladajućeg HDZ-a i oporbenog SDP-a Marko Pupić Bakrač kandidirao se za mjesto direktora KK Zadar koje je ostalo upražnjeno nakon odlaska mladog Marina Čačića

Pupić Bakrač je mišljenja kako klubu prijeti stečaj te traži od Grada Zadra koji u svojim rukama drži više od 90 posto dionica kluba da iste proda građanima i gospodarstvenicima. Tvrdi da paket vrijedi oko 60 milijuna kuna, što znači da se može pokriti službeni dug od 42 milijuna. Očekuje dobar odaziv građana iako je u pretvorbi njihova reakcija bila ispod svih očekivanja.

'Građani i privrednici se nisu iskazali jer nisu htjeli dati novce onima koji su svojom pljačkom i nesposobnošću uništili klub. Tko bi kupio dionice i dao novac onima koji su već jednom uništili klub? Pa vi znate kako su završili pokušaji privatizacije kluba od strane Stanka Banića i drugih privrednika. Završili su prijetnjom. Svi znamo tko je uništio KK Zadar. Mi svi znamo da je Nebojša Belić vjerodostojan čovjek. On je svojevremeno na konferenciji za novinare rekao da su glavni i odgovorni krivci za stanje u KK Zadra Božidar Kalmeta i Zvonimir Vrančić i ja mu vjerujem. Prema tome jasno je zašto građani nisu kupili te dionice u pretvorbi', kazao je Pupić Bakrač. U svom obraćanju zadarskoj javnosti obrušio se na HDZ.

'Ne možemo više čekati, moramo nešto poduzeti, ne možemo očekivati da će stanje riješiti ovi što dok pune svoje džepove viču da za Zadar dali bi sve. Oni i njihova politika u čijim pandžama je klub bio sve ove godine proizveli su ovo stanje svojim lopovlukom i nesposobnošću, doveli su simbol grada Zadra pred gašenje, sasvim je nerealno očekivati da će ti i takvi sada u zadnji tren povući neke revolucionarne spasonosne poteze. Međutim, ako dođe do gašenja kluba neće to biti samo njihova odgovornost već sviju nas. Sada je vrijeme da djelujemo po svojoj savjesti, pokušamo učiniti sve da spasimo klub. Nedopustivo je da klub šapatom padne. Ugasi li se KK Zadar naša generacija nikad se neće osloboditi te stigme. U tom smislu treba gledati i ovu moju odluku da se kandidiram za mjesto direktora KK Zadar, ona je glas savjesti, ne mogu i neću sjediti skrštenih ruku dok se urušava ikona generacija Zadrana, kazao je Pupić Bakrač i najavio kako će, ukoliko bude izabran, posao raditi volonterski.

'Dva su razloga. Navijač sam KK Zadar od malih nogu i ne mogu naplatiti svoje djelovanje. Drugi razlog je želja da ova akcija poprimi šire razmjere, da se odazovu i neki igrači koji su to već najavili preko novina, očekujem da to naprave pro bono, ja im moram biti primjer.'

Naglasio je kako je službeni dug kluba 42 milijuna kuna, od čega se 32 milijuna duguje poreznoj upravi.

'To i jest najveći problem jer je ministar Slavko Linić zatražio prekid predstečajne nagodbe. Politika je uništila KK Zadar i mora izaći iz njega. Oni su stvorili ovaj dug, pa neka prodaju dionica i riješe problem', kazao je Pupić Bakrač.

Upitan je li već imao razgovore s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom i gradskim vlastima s obzirom na to da Grad u svojim rukama drži paket od preko 90 posto dionica kratko je odgovorio.

'Ja sam inspektor Republike Hrvatske, s takvima ne razgovaram i ne pregovaram o ničemu.'