Ngannou o UFC SPEKTAKLU

Kamerunski div sve okupljene, uoči meča godine, iznenadio odgovorom na pitanje je li Stipe Miočić najbolji teškaš svih vremena

26.03.2021 u 10:31

Bionic
Reading

S nestrpljenjem fanovi borilačkih sportova čekaju novi meč američkog Hrvata Stipe Miočića koji u subotu navečer (4 ujutro po srednjeeuropskom vremenu) brani titulu teškaškog prvaka protiv Francisa Ngannoua

Uoči novog UFC spektakla održana je konferencija za medije na kojoj nije bilo incidenta, ali niti teških riječi.

Podsjetimo, posljednji put su se 38-godišnji Stipe Miočić i 34-godišnji kamerunski div Francis Ngannou borili prije tri godine kada je američki Hrvat obranio titulu.

No, sada su analitičari i kladionice na strani Ngannoua, a razlog je što Kamerunac lakoćom ruši protivnike čemu su dokaz i prošle četiri borbe koje je riješio lakoćom kakva se rijetko viđa. Doslovno ruši sve pred sobom!

'Smatraju me najboljim teškašem? To znači da s trenerima i timom nešto radim na ispravan način. Ngannou je definitivno postao bolji. Znao sam da ćemo se kad-tad ponovno susresti. No napredovao sam i ja u puno toga. Koliko god bili dobri, uvijek postoje rupe u vašoj igri. I to želite ispraviti. Čeka nas strašna borba', kazao je uoči meča između ostalog Miočić dodavši kako se ne zamara rekordima i titulama. Očito je potpuno fokusiran na meč.

Tog prošlog meča očekivano se dotakao i Francis Ngannou:

'Stipe je bio bolji te večeri, ali mrzim gledati tu borbu. Činio sam puno pogrešaka, nisam bio svoj, čak sam se i borio bez emocija. Ali ovoga puta stvari će biti drugačije. Nadao sam se da će pojas i dalje biti u njegovim rukama. Oduvijek sam htio ponoviti borbu s njim. Želim osvetiti taj poraz i dokazati da sam najbolji', kazao je Kamerunac Ngannou dodavši što će biti najveća razlika u odnosu na prošli meč:

'Svakako pristup! Postavljao sam si tada puno pitanja, poput onih kako se boriti na više rundi... Unatoč porazu, bio sam na neki način zadovoljan što sam shvatio da su neke stvari izvedive. Napredovao sam, ali ima tu još prostora.'

Na kraju je mnoge iznenadio odgovorom na pitanje je li Stipe Miočić najbolji teškaš svih vremena:

'O tome zaista nema rasprave! Obranio je titulu više puta od bilo koga u teškoj kategoriji. Da, trenutačno je on najbolji', kazao je Ngannou koji je očito sve podredio ovom revanšu. No, isto tako sve okupljenje iznenadio je odgovorom. Mnogi se pitaju je li to zapravo psihološka igra?