POLUDJELI NAVIJAČI

Kamerunske nogometne zvijezde spašavala policija

05.06.2011 u 15:59

Bionic
Reading

Samuel Eto'o i njegovi suigrači našli su se u životnoj opasnosti nakon što su nezadovoljni navijači kamerunske reprezentacije htjeli obračun s njima nakon remija protiv Senegala

Nogometnu reprezentaciju Kameruna predvođenu Samuelom Eto'om morala je spašavati policija od bijesnih navijača nakon utakmice protiv Senegala (1:1) u kvalifikacijama za afrički Kup nacija.

Razočarani navijači razbijali su automobile ispred stadiona, te palili dresove kamerunske vrste. Potom su se pokušali probiti unutar stadiona, no policija je vodenim topovima i upotrebom sile smirila situaciju. U neredima je desetak najžešćih navijača privedeno, dok je 16 osoba ozlijeđeno.

Najveće kritike dobio je Samuel Eto'o koji je u 87. minuti promašio jedanaesterca za pobjedu. Međutim, napadač Intera nije se previše nervirao.

'Kada zabijam golove onda sam nacionalni junak, a danas su me svi vrijeđali. Žao mi je što sam promašio kazneni udarac', poručio je kamerunski napadač.

Odigravši 1:1 Kamerun se udaljio od plasmana na kontinentalno prvenstvo koje će se iduće godine održati u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji. Trenutačno se nalazi na trećem mjestu skupine E sa pet bodova. DR Kongo ima dva boda više, a vodeći Senegal pet bodova više.