ODLAZAK LEGENDE

Kalle Palander rekao zbogom skijanju

20.09.2012 u 19:07

Bionic
Reading

U proteklih nekoliko sezona Palander se borio s nekoliko ozljeda koje su ga u potpunosti izbacile iz skijaške 'kreme', pa nije ni čudno da najuspješniji finski skijaš svih vremena nema više ni snage ni volje za povratak

Sjajni finski skijaš Kalle Palander (35) odlučio je reći zbogom skijanju nakon 12 provedenih sezona u Svjetskom kupu.

'Nemam više motivacije za natjecanjem i napornim treninzima kao prije i to je samo jedan od niza razloga zbog kojih je danas kraj moje karijere. Nedavno smo supruga i ja dobili blizance i jednostavno bih se želio posvetiti obiteljskom životu odsada', rekao je svjetski slalomski prvak iz Vaila 1999. godine.

U proteklih nekoliko sezona Palander se borio s nekoliko ozljeda koje su ga u potpunosti izbacile iz skijaške 'kreme', pa nije ni čudno da najuspješniji finski skijaš svih vremena nema više ni snage ni volje za povratak.

Finac je u 12 sezona u Svjetskom kupu ostvario 14 pobjeda, te se sveukupno 30 puta penjao na pobjedničko postolje. Nikada nije osvojio Veliki kristalni globus, ali zato jest Mali i to u svojoj najjačoj disciplini – slalom (2004.godine). Žal će mu zasigurno ostati zbog neosvajanja olimpijske medalje.