MOŽDA, ATHLETIC BILBAO

Kakvo čudo može zaustaviti Mourinhov Real?

19.11.2010 u 14:11

Bionic
Reading

Zbog obveza u Ligi pravaka, madridski Real svoj će dvoboj 12. kola Primere igrati u subotu, a suparnik na Santiago Bernabeuu bit će mu Athletic Bilbao

Madridski Real već šest utakmica domaćeg prvenstva, naravno u nizu, upisuje pobjede. Posljednji koji im je uskratio sva tri boda bio je, još u rujnu, Levante. Prema tome, izgledi Athletic Bilbaa i nisu preveliki. No, ubitačan ritam, u kojem je velika većina igrača 'kraljevskog kluba', a u njega spadaju i reprezentacijske obveze, možda ipak iscrpi Mourinhov sastav.

Doduše, kada su Baski u pitanju, teško se mogu osloniti i na umor Realovih zvijezda jer ove sezone s pet gostovanja nose tek četiri boda, a jedinu pobjedu ostvarili su u prvom kolu kod slabašnog Herculesa.

Pogledamo li posljednjih deset međusobnih ogleda, baskijski klub iz prošle sezone pamti jednu pobjedu, bilo je 1:0, a preostalih devet otišli su na stranu madridskog kluba. Real je u tih deset utakmica zabio 29, a primio tek osam pogodaka. Dakle, samo čudo može spasiti momčad Joaquína Caparrósa.

Prošlosezonska pobjeda baskijske momčadi, jedina u posljednjih deset međusobnih utakmica