HODAJUĆA LEGENDA

Kakva vijest iz rukometa; sa 43 godine branit će u najjačoj ligi svijeta, a navijači RK Zagreba su ga nekada jednostavno obožavali

07.07.2020 u 10:54

Bionic
Reading

Gorazd Škof ne odustaje, za nekoliko dana navršit će 43 godine (11. srpnja 1977.), ali branit će još jednu sezonu u najjačoj rukometnoj ligi – Bundesligi

TSG Friesenheim se prošle sezone izvukao i sačuvao prvoligaški status, a ove godine imao je pomoć korone, jer se prvenstvo prekinulo pa su čelnici lige odlučili proširiti natjecanje s 18 na 20 klubova. Tako je momčad iz Ludwigshafena opet ostala u elitnom društvu, a jedan od tri golmana u sastavu bit će hodajuća legenda Gorazd Škof.

Slovenac koji je za nacionalnu vrstu branio 15 godina i upisao 188 nastupa još smatra da može pomoći između vratnica, a konkurencija su mu mladi vratari Makedonac Martin Tomovski i Nijemac Leon Hoblaj koji mogu jako mnogo toga naučiti od Škofa.

Slovencu je ovo 13. klub u karijeri, od 2008. do 2011. stajao je između vratnica hrvatskog prvaka Zagreba, a navijači su ga u hrvatskoj metropoli obožavali.

  • +5
Slovenski rukometni vratar Gorazd Škof Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL