JASNA PORUKA 'NE'

Kakva 'pljuska' Mariji Šarapovoj, ovo sigurno nije očekivala

03.03.2017 u 16:12

  • +6

Marija Šarapova

Izvor: Reuters / Autor: DANNY MOLOSHOK

Bionic
Reading

Marija Šarapova zasigurno je najpopularnija tenisačica na svijetu, no ruska sportašica ne nalazi svuda na 'otvorena vrata'

Lijepa Ruskinja drugi niz godina bila je uvjerljivo najplaćenija sportašica na svijetu zahvaljujući izdašnim sponzorskim ugovorima i tek ju je doping afera i suspenzija maknula s vrha te ju je po zaradi smijenila Serena Williams.

No Šarapova se sada vratila na teniske terene i to zahvaljujući pomilovanju Antidopinške agencije koja joj je smanjila kaznu s dvije godine na 15 mjeseci. Ruska igračica nije imala zaštićeni rejting i morala je krenuti od početka, ali takva zvijezda je u povratku dobila veliku pomoć koju obični tenisači ne mgou dobiti.

Poznati zemljani turniri su joj dali pozivnice za glavni ždrijeb, Stuttgart, Madrid i Rim. No neće i onaj najveći na najsporijoj podlozi – Roland Garros.

Novoizabrani predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudicelli rekao je novinarima da organizatori zemljanog Grand Slama nisu predvidjeli da 'wild-card' za Ruskinju.

'Bilo bi to prekomplicirano', poručio je Giudicelli koji je jasno dao do znanja da bi bilo stvarno neobično da se ulažu veliki novci protiv dopinga, a  da se pomaže osobi koja je suspendirana zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava.

Inače, prije par dana je i Andy Murray kritizirao sve one koji daju pozivnice Šarapovoj, jer smatra da osobe koje su pale na doping kontroli moraju povratak za sudjelovanje na glavnim turnirima izboriti na teži način – kvalifikacijama i na manjim turnirima, a ne preko pozivnica.