BULLSOV ROSE & CO.

Kako su NBA zvijezde ovom gestom postale heroji nacije

10.12.2014 u 13:20

Bionic
Reading

Najveće zvijezde NBA košarke, Kobe Bryant i LeBron James, odjenuli su tijekom zagrijavanja majice s natpisom 'Ne mogu disati', kao znak podrške protestima koji se održavaju po brojnim gradovima SAD-a zbog oslobađajuće presude policajcu Danijelu Panatleu, a koji je 17. srpnja ugušio Erica Garnera. Tako su nakon Derricka Rosea i ostale NBA zvijezde postale heroji nacije. A to je očito tek početak...

Košarkaši LA Lakersa, na čelu sa Kobijem Bryantom izašli su na teren uoči utakmice s Torontom u majicama na kojima je pisalo: 'Ne mogu disati!'

Igrači Lakersa, osim centra Roberta Sacrea, zagrijavali su se u majicama kako bi dali podršku protestima diljem Sjedinjenih Američkih Država. Američki mediji navode kako je cijelu akciju organizirao najbolji igrač Lakersa, Kobe Bryant.

'Ne mogu disati' posljednje su riječi koje je izgovorio 43-godišnji crnac Eric Garner kojeg je policajac Daniel Pantaleo 17. srpnja ubio gušenjem zbog sumnje da je prodavao švercane cigarete. Početkom prosinca odbačena je optužba protiv policajca.

Podsjetimo, prije Bryanta i Jamesa prvi NBA košarkaš koji je napravio istu jest zvijezda Chicago Bullsa Derrick Rose koji je tako očito 'povukao' i ostale kolege.