U SAMO PET SEKUNDI

Kako je golman od junaka postao tragičar

10.11.2010 u 18:54

Bionic
Reading

U nedjelju su u Moldaviji igrali stari Dinamov znanac Šerif i Olimpia. Možda nam ne bi bilo to ni važno da na utakmici nije postignut neobičan pogodak, a taj je dvoboj ujedno bio i derbi kola, jer igrale su dvije momčadi s vrha tablice

Moldavsko prvenstvo stiglo je do 15. kola, a u njemu su igrali momčadi s vrha. Šerif, isti onaj koji je Dinamo zaustavio u kvalifikacijama za Ligu prvaka dočekao je Olimpiju, a dvoboj je završio bez pobjednika, 1:1. Domaćini su u vodstvo stigli preko Latvijca Edgarsa Gauračsa, koji je pogodak postigao na vrlo neobičan način.

Nakon što je gostujući vratar Pascenco obranio udarac s bijele točke Srbinu Adamoviću te njegov ponovni pokušaj, Gauračs je nakon jurnjave za loptom ostao iza gostujućeg vratara i čekao da je ovaj vrati u igru. To je i dočekao te mu je odnio loptu ispred nosa i poentirao za vodstvo Šerifa.

Ipak, da Pascenco ne ispadne potpuni tragičar, pobrinuo se Nigerijac Adaramola koji je u 54. minuti pogodio za konačnih 1:1. Inače, Olimpia je nakon 15 kola druga momčad prvenstva, a Šerif četvrta.