U ŠPANJOLSKOJ OGORČENI

Kako izigrati kladionice na teniskom meču? Mafija ima metodu!

29.09.2015 u 09:50

Bionic
Reading

Španjolska Marca u svojoj analizi u utorak upozorava na sve veći utjecaj mafije na ishod teniskih mečeva te navodi neke od metoda kojima se služe kako bi zaradili novac...

'Slušaj! Dobit ćeš pet tisuća eura ako sada izgubiš svoj servis,' bio je uzvik iz publike jednoj igračici na nedavno održanom manjem ženskom teniskom turniru u Madrid, piše ugledni španjolski dnevnik.

Marca naglašava kako takav uzvik nije iznenadio nikog na stadionu, jer je to postalo normalno na turnirima manjih kategorija, Futuresima i Challengerima koji se održavaju u Španjolskoj.

Otkad je online klađenje ušlo u modu, kladioničarska mafija služi se svim metodama kako bi došla do zarade. Nagovaranje igrača i igračica da izgube servis u određenom trenutku, na što je uvijek lijep koeficijent, samo je jedan od načina kako izigrati kladionicu.

'Zašto se kladitelji pojavljuju na mečevima? Odgovor je zametak otrova koji se uvukao o naš tenis,' piše Marca i objašanjava kako su glavni suci ti koji upisuju na teniski 'livescore' promjenu rezultata u meču, a to je izvor koji koriste mnoge online kladionice.

Netko tko gleda meč uživo s mobitelom spojenim na online kladionice tako ima prednost od 20 ili 30 sekundi ispred kladionica pri promjeni rezultata, jer sudac ne upisuje novi rezultat u istom trenutku čim završi poen.

To je prednost koju kladioničarska mafija itekako zna iskoristiti i dobro zaraditi. Iako većina kladionica onemogućuje klađenje na sljedeći poen, postoje i one na kojima kladitelji međusobno postavljaju uloge i tu je prilika za laku lovu, a i prednost jednog poena pred bookmakerima je također velika stvar.

Prije su s terena tjerali iz publike one koji su izgledali sumnjivo s laptopom u krilu, a danas klađenje mobitelom čini prevare puno diskretnijima. U svakom slučaju, nešto što će biti teško iskorijeniti, kao i namještanje rezultata kompletnog meča u manjim beznačajnim susretima bilo kojeg sporta...