NA ČIJOJ STE STRANI?

Kakav sukob; nogometaši su glupani, političari su lopovi

13.10.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Francuski predsjednik Francois Hollande uspio se izjavama zamjeriti svakom profesionalnom nogometašu na svijetu, a bivši reprezentativac Emmanuel Petit žestoko mu je odgovorio

Prvi čovjek Francuske postao je najomraženija osoba kod nogometaša zbog uvredljivog načina na koji ih je opisao u svojoj knjizi. Uglavnom on smatra da su igrači idioti.

'Od loših klinaca oni postaju bogate zvijezde, a na to nisu psihološki spremni. Ne znaju što je dobro, a što loše. Francuski nogometni savez trebao bi organizirati školu u kojoj bi igrači koristili mozak', napisao je Hollande.

Ne treba spominjati kako su te riječi odjeknule ne samo u Francuskoj nego i diljem svijeta i zasigurno će sljedećih tjedana uslijediti odgovori prozvanih.

Već se oglasio Emmanuel Petit, nekadašnji igrač Monaca, Barcelone, Arsenala i Chelseaja, a koji je s francuskom reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo (1998.) i EURO (2000.).

On nije štedio Hollandea, a usput je oprao sve političare.

'Razočaran sam, ali ne i iznenađen. Uvijek su političari o nogometašima tako razmišljali. No ja imam mozak, ali i, za razliku od političara, poštenje. Mi zarađujemo svoj novac pošteno, političari ga kradu od ljudi', rekao je Petit.

Izgleda da je otvorena nova fronta između nogometaša i političara, verbalni rat u kojem su simpatije javnosti debelo na strani sportaša.