NEMA IZBORA

Kakav šok; dva velika prvaka propuštaju skijaški SP i cijelu sezonu

17.01.2017 u 13:53

Bionic
Reading

Norvežanin Aksl Lund Svindal i Amerikanac Ted Ligety su u utorak objavili da je za njih sezona u Svjetskom skijaškom kupu gotova jer obojica moraju na operaciju

Dvostruki olimpijski pobjednik, peterostruki svjetski prvak i osvajač šest malih kristalnih Globusa (pet u veleslalomu) cijelu sezonu se muči s bolnim leđima i zato nije ni blizu najboljima.

Pokušao je izdržati kako bi nastupio na svjetskom prvenstvu u St. Moritzu u veljači (6-19.), ali morao je potpisati kapitualciju pred ozljedom te odlazi na operaciju koja će ga udaljiti sa skijaških staza sve do početka sljedeće sezone.

'Odlazak na operaciju znači da je sezona završena isto kao i šansa da branim svjetsko zlato u veleslalomu. Vratit će se opet jak i brz', napisao je Ligety.

Amerikancu su sada glavni cilj Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu 2018.

Norveški skijaš Aksl Lund Svindal također mora na operaciju koljena i na skijaške staze moći će se vratiti tek iduće sezone.

On je u Wengenu odustao od treninga i otputovao u Oslo gdje su mu liječnici pregledali koljeno i utvrdili da im ozlijeđen meniskus te da mora na operaciju.

'Meniskus nije bio povezan s kosti, a to u skijanju nije dobro. Dobro u svemu ovome je da ću iduće sezone biti bolji', izjavio je 34-godišnji Svindal koji će tako propustiti svjetsko prvenstvo u St. Morizu idući mjesec.

Svindal je prole godine prilikom pada u Kitzbeuhlu potrgao križni ligament i meniskus desnog koljena. Vratio se u Svjetski kup i u četiri utrke je završio tri puta na postolju.

Svindal u karijeri ima olimpijsko zlato, pet svjetskih titula, dva Velika kristalna globusa i devet malih.