VELIKO RAZOČARANJE

Kakav šok uoči samog početka utrke VN Monaka; u subotu je osvojio 'pole position', ali loša sreća ga je nastavila pratiti

tportal

Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

Charles Leclerc (Ferrari), koji je na VN Monaca trebao krenuti s 'pole positiona' ipak nije u nedjelju vozio pred domaćom publikom zbog tehničkih problema na svom bolidu, objavila je njegova momčad neposredno prije početka utrke

Tako je s najbolje startne pozcije krenuo Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu koji je jučer u kvalifikacijama bio drugi. Leclerc je bio najbolji u kvalifikacijama što mu je donijelo pole position, ali se pred kraj kvalifikacija zabio bolidom u zid zbog čega su kvalifikacije prekinute.

Momčad je danas prije podne objavila da je njegov Ferrari popravljen i da će Leclerc sudjelovati u utrci što se na žalost promijenilo.

Tako je Monežaninu sreća okrenula leđa još jednom na njegovoj stazi, prošle godine utrka se nije vozila zbog pandemije koronavirusa, a 2018. i 2019. nije završio utrku.

Inače, Ferrarijev vozač ponovio je nešto što se dogodilo 1936. godine. Tada je Louis Chiron uzeo pole position kao posljednji domaći vozač.

Nažalost, Leclerc u nedjelju nije startao, a spomenuti Chiron je ostao zadnji Monežanin koji je slavio na stazi u Monte Carlu – 1931., prije 90 godina.

  • +18
  • +15

Formula 1, VN Monaka, 2021.

Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER