neočekivana presuda

Kakav preokret u slučaju Vettel: Lewis Hamilton će poludjeti!

03.07.2017 u 19:53

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da će gotovo sigurno dobiti dodatnu kaznu nakon saslušanja u Parizu, FIA je ipak odlučila pomilovati Sebastiana Vettela kojem ostaju bodovi iz Azerbajdžana i vodstvo u ukupnom poretku...

Na 30. rođendan Sebastian Vettel ipak ima razloga za slavlje. Iako se vjerovalo da će ga FIA oštro kazniti nakon što je otvorena dodatna istraga zbog incidenta tijekom Velike nagrade Azerbajžana, na kraju je odlučeno kako je prolazak kroz boks i deset sekundi kazne bilo dovoljno za vozača Ferrarija.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Podsjetimo, Vettel je uoči letećeg starta udario Lewisa Hamiltona što je bila odmazda za snažno kočenje Britanca koji je pokušavao rivala taktiziranjem prilikom izlaska sigurnosnog automobila izbaciti iz takta.

Ovog ponedjeljka na saslušanju u Parizu vjerovalo se da će Sebastian poput svog prethodnika Michaela Schumachera zaraditi žestoku kaznu, možda i suspenziju od jedne ili dvije utrke, a oduzimanje bodova iz Azerbajdžana mnogi su favorizirali kao najvjerojatnije rješenje.

No, čini se da je izražavanje žaljenja bilo dovoljno da uvjeri bivšeg šefa Ferrarija i sadašnjeg predsjednika FIA-e Jeana Todta da ne zaslužuje dodatnu kaznu, a možda mu je uspio i dokazati da to nije napravio namjerno, jer i činilo se da mu je u napadu ljutnje nespretno pobjegao bolid u desno.

'Kad je u pitanju incident iz Bakua, mislim da moram objasniti neke stvari. Zaletio sam se u Hamiltona i sada kad razmislim mislim da nije imao loše namjere. U afektu sam zatim pretjerao i želim se ispričati direktno Lewisu kao i svima koji su gledali utrku. Nisam postavio dobar primjer ponašanja,' ubrzo se nakon presude javio i sam Sebastian Vetel koji je i dodao:

'Nisam imao namjeru ugroziti Lewisa, ali svjestan sam da sam uzrokovao opasnu situaciju. Zbog toga se ispričavam FIA-i te prihvaćam njezine odluke, kao i kaznu koju su mi dali suci u Bakuu. Volim ovaj sport i želim ga predstavljati na način koji može biti pravi primjer budućim generacijama.'

Kako god, Vettelu ostaje 14 bodova prednosti u ukupnom poretku, a Lewis Hamilton poludjet će zbog ove odluke, jer on je bio najglasniji u zahtjevima da se Nijemca žestoko kazni. Utrka u Austriji bit će vatrena ove nedjelje...