UPORNA UNICAJA

Kakav preokret: Kruno Simon ipak se seli u Malagu!

13.03.2012 u 12:17

Bionic
Reading

U utorak Cibona i Zagreb u regionalnoj ABA ligi igraju derbi, no pitanje je hoće li nastupiti Zagrebov najbolji igrač Kruno Simon koji navodno večeras putuje u Španjolsku

Priča oko prelaska kapetana Zagreba i reprezentativca Hrvatske Krune Simona u Unicaju ponovno se aktualizirala nakon što su španjolski mediji prenijeli vijest da će naš košarkaš potpisati ugovor već danas!

Dugogodišnji igrač Zagreba tako bi se trebao pridružiti bivšem suigraču Luki Žoriću - koji je tamo od početka sezone – te Dubrovčaninu Hrvoju Periću koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Benettonu koji je vodio Jasmin Repeša.

Podsjetimo, o transferu se počelo pisati prije mjesec dana, no usporavala ga je teška financijska situacija u kojoj se klub nalazi te loši rezultati i ispadanje iz Eurolige, zbog čega je procjena uprave bila da ne treba skupo pojačanje. Navodno je početna cijena bila 350 tisuća eura i smanjena je na sto, a kako piše lokalni list Diario Sur, Simon na kraju dolazi besplatno jer mu je Zagreb dužan, no dug je očito odlučio oprostiti samo da ode.

'Agent mi je potvrdio da će sve biti riješeno u sljedećih nekoliko sati, što mi je predivno čuti nakon što se činilo da je transfer propao', rekao je Simon.

Postoji i mogućnost da Simon zaigra svoju oproštajnu utakmicu večeras (utorak) protiv Cibone, no s obzirom da je nedavno zaliječio tešku distorziju zgloba, u takav rasplet teško je vjerovati.

Dodajmo još da su unatoč lošim rezultatima u Unicaji zasad odlučili zadržati trenera Chusu Matea, a kao njegova zamjena spominjali su se Repeša, Maljković i Pešić.