VELIKE RIJEČI

Kakav povratak omiljene momčadi Formule 1: To što smo mi napravili je kao da odlazite na Mars

02.05.2022 u 22:05

Bionic
Reading

Ferrari opet ima konkurentan bolid u Formuli 1, a prvi čovjek talijanske momčadi John Elkann objasnio je koliko je to bio zahtjevan puta

Prošle sezone Ferrari je bio treći u poretku konstruktora, daleko iza Mercedesa i Red Bulla, a ove je počeo fantastično. U konkurenciji vozača na vrhu je njihov Charels Leclerc, a u konkurenciji momčadi Ferrari je također prvi bez obzira na to što Carlos Sainz nije završio zadnje dvije utrke.

Tim nije krio svoju odluku da rano odustane od borbe u 2021., kako bi se usredotočio isključivo na proizvodnju svog bolida za 2022. godinu. Isplatilo se…

'Rekli smo da ćemo biti konkurentni, što jesmo. Od biti konkurentan do pobjede u prvenstvu, to je kao da idete na Mjesec ili na Mars. To je izuzetno teško. Dobro znamo da se prvenstva osvajaju ili gube na posljednjoj utrci ili posljednjem krugu, a tu su i varijable koje kontroliramo i mnoge koje ne kontroliramo, zbog čega je Formula 1 tako uzbudljiv sport', rekao je predsjednik Ferrarija John Elkann.

  • +16
Formula 1, Emilia Romagna, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

Detaljno je opisao promjenu 'kulture' u Maranellu, nakon 14 godina neuspjelih pokušaja da se osvoji svjetsko prvenstvo vozača.

'I mi smo, kao Ferrari, tako uzbuđeni zbog ovog izazova. Promijenili smo i našu kulturu, iz kulture krivnje u odgovornost. Stvorili smo  kohezivno okruženje, ali, što je još važnije, visoke ambicije uz visoku poniznost."